TECHNOLOGIE

V pěstování vinic dominuje v našem vinařství filozofie  malého  zatížení keře. Vinice  jsou  obhospodařovány moderní zemědělskou technikou v duchu integrované produkce hroznů a vína.

Jedná se o přísně ekologicky orientovaný vinohradnický systém zaměřený na produkci hroznů  a vín špičkové kvality, který je šetrný vůči životnímu prostředí. Základní snahou je minimalizace použití průmyslových hnojiv a pesticidů. V systému integrované  produkce má významné místo péče o půdu.  Požadavkem je ozelenění meziřadí vinic druhově bohatou vegetací.  Sežínaní či mulčování chrání půdu před erozí, zvyšuje obsah humusu v půdě,  zlepšuje strukturu půdy, je zdrojem živin, umožňuje výskyt stovkám druhů užitečného hmyzu. Rovněž sklepní technologie vymezuje postupy a materiály, které smějí být použity při výrobě vín s ochrannou známkou IP. Nepřípustné je například použití plastových nádob.

Otec František a syn Martin hospodaří na vlastních vinicích v největší vinařské  obci Velké Bílovice, v kraji hanáckého slovácka. První vinice v této obci byly založeny v letech 276-282. Podstatnou zásluhu na rozvoji vinařství měli v l6. století Habáni, kteří zaváděli nové způsoby pěstování révy i výroby vína.